Libardo Hertog - Hertog Makelaars Haarlem

De hypotheekrente is al enige tijd aan het stijgen en dat zorgt voor wat onrust op de woningmarkt. Woningen worden eerder in de verkoop gezet en kopers twijfelen over het kopen van een woning. Huizen worden inderdaad duurder, als je kijkt op maandlasten niveau. Zo werd er in het verleden wellicht te makkelijk gedacht als het ging om een maandlast van nog geen € 1.000,-. De schuldlast werd (te) vaak voor lief genomen. Met de stijgende rente, inflatie, Oekraïne en het voorzichtig wordende consumentenvertrouwen wordt er gelukkig weer meer naar de prijs van een woning gekeken.

De vraag naar koophuizen is groot. Combineer dat met een beperkt aanbod en nog altijd ruime schenkingsvrijstelling. Geen reden om op dit moment zorgen te maken dus, maar wel aanleiding om scherp te blijven en je hoofd koel te houden. Een makelaar is dan ook onmisbaar als coach om vraag en aanbod als beste bij elkaar te brengen.

Waar begint je zoektocht naar een nieuwe woning? Nou, meestal bij een makelaar natuurlijk. Maar voor je samen serieus gaat zoeken naar een woning die je daadwerkelijk kunt betalen, is het toch handig om eerst je financiën op een rijtje te zetten. Hertog Makelaars werkt samen met de allerbeste lokale financiële professionals. Wij brengen u graag in contact met dé hypotheekadviseur die bij u past als u een hypotheek gaat af (of over)sluiten. Zij kijken altijd zorgvuldig of uw hypotheek (nog) wel goed past bij uw persoonlijke situatie. Zo weet u zeker dat u altijd een verantwoorde keuze maakt, een prettige zekerheid!

Verhuisplannen? Wij informeren u graag! www.hertogmakelaars.nl